קראו על כלים חד פעמיים, למי הם מיועדים, כיצד ניתן להשתמש בהם לעיצוב אירועים ועל הפיתוחים האחרונים בתחום כגון כלים מתכלים.
כלים חד פעמיים כגון צלחות, כוסות, מפיות, תבניות אפייה, רולרים, סכו"מים ואפילו סירים (!) מהווים פתרון זמין ונוח עבור מי שרוצה לארגן אירוע רב משתתפים מבלי להסתבך עם שטיפה של הכלים או לגרור הביתה שקיות מלאות בכלים מלוכלכים ושבירים... כמו כן, הם משמשים במוסדות גדולים, שירותי קייטרינג, דוכני מזון, בתי ספר וכמובן חיילים הנמצאים בשטח.
מי שעוד יכול ליהנות מכלים רב פעמיים הם שומרי כשרות אדוקים המגיעים למקום בו אין הפרדה בין כלים חלביים / פרווה לבין כלים בשריים. (יחד עם זאת יש לציין כי לעיתים בתהליך הייצור של הכלים הם באים לעיתים במגע עם חמץ, כך שלא כל כלי חד פעמי כשר הוא בהכרח גם כשר לפסח).
כלים מעוצבים לאירוח ולאירועים
בשנים האחרונות חלה התפתחות רבה בשוק עם כלים מעוצבים שהמראה שלהם מזכיר את הכלים הרב פעמיים, ולכן חלקם משמשים אפילו לאירוח על גבי שולחן החג או סתם כאשר מזמינים הרבה מאוד אורחים הביתה.למשל, כלי עץ, כוסות יין מפלסטיק צבעוני, כוסות גבוהות וצרות (לונגים), צלחות עם פסי קישוט, צלחות מרק מעוטרות וגם מרובעות, סכו"מים מוכספים, קערות המזכירות קערות קריסטל, פלטות לרטבים ועוד...
יתרה מזאת, בעזרת רולרים או מפיות מיוחדות וצבעוניות אפשר להעניק מראה עוד יותר מרשים וחגיגי, לזאת אפשר להוסיף גם עציצים עם פרחים, פמוטים, נרות ושאר אלמנטים דקורטיביים. לעיתים אפשר אף לקנות סטים מוכנים מראש של כלים עם מראה אחיד וכך להימנע מלשבור את הראש בהתאמת הכלים על השולחן.
כלים חד פעמיים מתכלים
יחד עם הדאגה הגוברת לסביבה, הבינו החברות המייצרות כלים חד פעמיים כי לכלים הלא מתכלים המזיקים לסביבה יצא שם רע מאוד בקרב הציבור הרחב. לפיכך, חלק גדול מהם שקד על פיתוחים מיוחדים של כלים מתכלים. מרבית הכלים הללו עשויים מעץ במבוק מזן Moso הנפוץ ביותר בעולם, עץ דקל, קני סוכר ואפילו עמילן תירס. כלים אלו הם גם חזקים יותר מהכלים הרב פעמיים הפשוטים הודות לסיבים החזקים מהם הם עשויים ולכן קל יותר לאכול איתם ולהשתמש בהם.
פיתוח נוסף הוא אריזות טייק אויי המופקות מתריס ותפוחי אדמה והיתרון המרכזי שלהן הוא שהן עמידות בחום של עד 160 מעלות ולכן קל לחמם אותן מבלי לפגוע בטקסטורה ובסידור של המנה על גבי המגש. חלק מהן אף ניתנות לחימום במיקרו ללא חשש.
את הכלים החד פעמיים המתכלים ניתן למעשה לזרוק לפח של הפסולת האורגנית, ולאחר מכן הם יטמנו באדמה ביחד עם חומרים אקולוגים אחרים ותוך מספר חודשים בודדים יהפכו לדשן התורם בחזרה לצמיחת ושגשוג האדמה.
השוואת מחירי כלים חד פעמיים
מי שרוצה לקנות כלים מתכלים או מעוצבים כפי שהזכרנו קודם לכן ולא מוכן להסתפק בכלים הזולים מפלסטיק אותם אפשר לקנות בכל סופר, ישמח לדעת שמרבית הספקים הגדולים במשק מציעים מכירה ישירה דרך אתרי האינטרנט שלהם ביחד עם תמונות, ציון המחירים והכמויות השונות, דבר המקל מאוד על השוואת מחיריהם של הכלים. כלים כאלו ניתן לעיתים למצוא גם בחנויות "הכול בזול" ובחנויות לכלי בית, אך בהן יש לבדוק את טיב הספק במקום (במיוחד למי שרוצה להיות בטוח שההבטחה על הכלים המתכלים היא אמיתית ולא "גרין ווש").
כלים חד פעמיים – לא רק למזון
במחצית השנייה של המאה ה – 20 נוספו לקטגוריית הכלים החד פעמיים גם מוצרים שאינם מתחום המזון כמו למשל חיתולים חד פעמיים במקום חיתולי בד ותחבושות היגייניות חד פעמיות (גם הן היו במקור מבד). מלבד זאת ניתן להזכיר גם כפפות חד פעמיות, מגבות חד פעמיות בחדרי נוחיות, מבחנות, מזרקים, מחטים, סדינים המיועדים לבתי חולים ועוד. פיתוחים אלו מאפשרים לא רק ליהנות מחיסכון בזמן ובניקיון, אלא גם שומרים על ההיגיינה של מי שמשתמש בהם ויכולים למנוע העברת מחלות.