עוגה דביקה ומתוקה שהיא כיף גדול לילדים. מומלץ להכין את העוגה בט"ו בשבט או בראש השנה כשרוצים לגוון – טוויסט מתוק לעוגת הדבש המסורתית.
מצרכים:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח תופח
סירופ מייפל
אגוזי מלך גרוסים
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את הביצים, הסוכר החום, השמן וכפית תמצית וניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים – אך לא יותר מדי. אם נותרים גושים, מניחים לבלילה לנוח במשך כמה דקות.
מעבירים לתבנית משומנת ומפזרים מעל כל הבלילה את אגוזי המלך, עד לכיסוי מלא. אופים בחום בינוני (180 מעלות) למשך כארבעים דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
נותנים לכל ילד מזלג ודוקרים לכל רוחב העוגה האפויה. אם נוצרים "חורים" לא יפים, אפשר למלא אותם במעט שברי אגוזים. מוזגים סירופ מייפל בנדיבות מעל העוגה ונותנים לו להיספג.
טיפ:
אפשר לשדרג את העוגה עם כל מיני תוספות לבלילה: קוביות תפוחים, כף נדיבה של קינמון טחון, מעט ציפורן או אבקת קפה נמס. התנסו והוסיפו כטוב בעיניכם.
בתאבון!